matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
które pole jest wieksze : pole wielokąta narysowanego obok czy kwadratu o boku a
P2:
które pole jest wieksze : pole wielokąta narysowanego obok czy kwadratu o boku a+3 znajdz roznice tych pól
1 cze 12:47
J:
P = (4+a)*a + 2a = a
2
+ 6a (a+3)
2
= a
2
+ 6a + 9
1 cze 12:54