Dana jest funkcja
Michał: | | 2x−1 | |
Dana jest funkcja f(x)= |
| oblicz wartość funkcji dla argumentu √3 i zapisz ją w |
| | x−2 | |
postaci a+b
√c
Bardzo proszę o pomoc,nie było mnie na tej lekcji
31 maj 18:12
5-latek: usuwanie niewymierności z mianownika było w 1 liceum a wymierna jest w 2 ale skoro pamiętasz
ze Cie nie było na lekcji to
| | 2√3−1 | | √3+2 | |
f(√3)= |
| * |
| = licz to |
| | √3−2 | | √3+2 | |
31 maj 18:16
Michał: Jestem w 1 liceum haha
31 maj 18:19
Michał: 5−latek powiesz mi jak to zapisać w takiej postaci ?
31 maj 18:27