pierwiastki
matylda : oblicz :
(215−84/47 + 2−1)1/2
plisss
31 maj 15:49
matylda : tam jest dwa do potęgi 15 minus 8 do potęgi 4 kreska ułamkowa 4 do potęgi 7 obok kreski plus
dwa do potęgi minus pierwszej zamknąć nawias i do 1/2
31 maj 15:51
matylda : zrobi ktoś prosze
31 maj 15:55
Janek191:
| | 215 − 84 | |
( |
| + 2−1)0,5 = |
| | 47 | |
31 maj 15:55
Janek191:
8
4 = ( 2
3)
4 = 2
12
4
7 = (2
2)
7 = 2
17
31 maj 15:57
matylda : a co z 2do 15 mógłbys zrobic całosc
31 maj 16:00
matylda : ?
31 maj 16:03
Janek191:
| | 215 − 212 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= ( |
| + |
| )0,5 = ( 2 − |
| + |
| )0,5 = |
| | 214 | | 2 | | 4 | | 2 | |
| | 8 | | 1 | | 2 | | 9 | | 3 | |
= ( |
| − |
| + |
| )0,5 = ( |
| )0,5 = |
| = 1,5 |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
31 maj 16:09
Janek191:
| 212 | | 1 | | 1 | |
| = 2 12 − 14 = 2−2 = |
| = |
| |
| 214 | | 22 | | 4 | |
31 maj 16:11