Funkcje
Monika: Funkcja F(x) = (ax+b)/(x+c , gdzie ac – b ≠0 i x ≠ –c, jest monotoniczna w przedziałach
(−∞,3), (3, +∞), zbiorem wartości funkcji jest zbiór R – {2}, zaś jej miejscem zerowym jest
liczba –2,5. Wyznacz wartości współczynników a, b, c. Następnie:
a) podaj zbiór tych argumentów, dla których funkcja przyjmuje wartości nieujemne;
b) naszkicuj wykres funkcji G(x) = F(|x|) i na jego podstawie zbadaj liczbę rozwiązań równania
G(x) = m, gdzie m ∊R.
Jak wyznaczyć te współczynniki?
31 maj 15:33