x | x | |||
sin x=2tg{ | {1+tg2 | |||
2 | 2 |
x | x | |||
sin x=2tg | /1+tg2 | |||
2 | 2 |
x | ||
sinx=2sin/cos | / 1 + sin2/cos2 | |
2 |
x | x | |||
P=2sin/cos | * 2cos2/sin2 | |||
2 | 2 |
x | ||
P=4cos2/sin | i nie wiem co mam zrobić dalej | |
2 |
| |||||||||||
Czy zapis jest taki sinx = | ? | ||||||||||
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
sinx = | = | = | ||||||||||||||||||||||||||||||||
1 |
|
| |||||||||||||||||
= | = ... czy już widać co dalej? | ||||||||||||||||
|
| x | ||||||||||||
Twój zapis wygląda tak: sinx = | + tg2 | ||||||||||||
1 | 2 |
x | x | |||
nie rozumiem skąd powstało pod ułamkiem w mianowniku cos2 | + sin2 | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |