zad.2 zbiorem wartości funkcji y= 3x − 2 gdzie x ∉ R jest zbiór?
zad 3 zbiorem wartości funkcji y= 3 x−1 − 2 gdzie x ∉ R jest zbiór ?
zad 4. do wykresu funkcji y= 2−x NIE należy punkt . powinno wyjść (−3, 1/8)
zad 5.jeżeli a= 2− √5 to a−1 jest rowne?
zad 6.jeżeli a= √5 − 2 to a2 = jest równe?
pardzo prosze o pomoc tylko nie dawajcie żadnych stron ani samych wynikow bo tego nie ogarniam
| 1 | 1 | 2+√5 | ||||
a=2−√5 to a−1= | = | * | = zapisałem tak z eby usunąć | |||
| 2−√5 | 2−√5 | 2+√5 |
| 2+√5 | ||
niewwyniernosc z mianownika= | = dalej samemu | |
| 22−(√5)2 |
ja tez tak mysle.
jeśli jednak chce to tylko na zaliczenie i nic z tego nie zrozumieć nawet po to by w
przyszłości pomoc własnemu dziecku to niech napiszse na www. zadane .pl i tam ma rozwiązanie
w ciągu 15 minut (bez zbędnych pytan i komentarzy .
3x > 0 dlatego 3x ∊ ( 0 , + ∞)