Proszę o pomoc możliwie jak najszybciej ;)
Kornelia: 1. Przedstaw w układzie współrzędnych iloczyn kartezjański zbiorów: NxA gdzie N −to zbiór liczb
natualnch A− jest podzbiorem zbioru N oraz A= {a: 5<a<9}
2.Przedstaw w układzie współrzędnych iloczyn kartezjański zbiorów: AxN gdzie N −to zbiór liczb
natualnch A− jest podzbiorem zbioru N oraz A= {a: 6>a≥3}
3. zapisz za pomocą symboli: Implikację, której poprzednikiem jest zaprzeczenie alternatywy
zdan p, q a następnikiem koniunkcja tych zdań
4. Stosując prawa de'Morgana podaj zdanie równoważne zdaniu:
−Nieprawda, że pójdę dzisiaj do kina i napiszę referat
−Nie pójdę dzisiaj do kina lub nie odwiedzę babci
30 maj 22:21
Przemysław: 3. ~(p⋁q)⇒.... <−−−−− Tu dopisz drugą część
4. ~(r⋀s) ⇔ (~r)⋁(~s) <−−−−− Nie pójdę do kina lub nie napiszę referatu.
Drugie podobnie.
Oczywiście mogę się mylić
30 maj 22:29
Kornelia: 1. Przedstaw w układzie współrzędnych iloczyn kartezjański zbiorów: NxA gdzie N −to zbiór
liczb
natualnch A− jest podzbiorem zbioru N oraz A= {a: 5<a<9}
2.Przedstaw w układzie współrzędnych iloczyn kartezjański zbiorów: AxN gdzie N −to zbiór liczb
natualnch A− jest podzbiorem zbioru N oraz A= {a: 6>a≥3}
30 maj 23:49
Kornelia: 1. Przedstaw w układzie współrzędnych iloczyn kartezjański zbiorów: NxA gdzie N −to zbiór liczb
natualnch A− jest podzbiorem zbioru N oraz A= {a: 5<a<9}
2.Przedstaw w układzie współrzędnych iloczyn kartezjański zbiorów: AxN gdzie N −to zbiór liczb
natualnch A− jest podzbiorem zbioru N oraz A= {a: 6>a≥3}
3. zapisz za pomocą symboli: Implikację, której poprzednikiem jest zaprzeczenie alternatywy
zdan p, q a następnikiem koniunkcja tych zdań
4. Stosując prawa de'Morgana podaj zdanie równoważne zdaniu:
−Nieprawda, że pójdę dzisiaj do kina i napiszę referat
−Nie pójdę dzisiaj do kina lub nie odwiedzę babci
31 maj 12:03