Napisz wzór funkcji f z użyciem klamry, gdy
Dawid: Napisz wzór funkcji f z użyciem klamry, gdy:
a) f(x)= |x−3|
b) f(x)= |1−x|
c) f(x)= |4+x|+4
d) f(x)= 1−|7−2x|
e) f(x)= |x+2|+|x−2|
f) f(x)= |4−x|−|5−x|
30 maj 12:57
magda69: Po prostu w przedzialach, patrzysz na miejsce zerowe
1. A− x=3 miejsce zerowe wiec patrzysz w przedzialach omg po prostu zajrzyj do zeszytu to
proste
30 maj 14:04
Benny: a)
| | ⎧ | x−3, dla x≥3 | |
| f(x)= | ⎩ | −x+3, dla x<3 |
|
30 maj 14:08
5-latek: a) f(x)={ x−3 dla x≥3
{3−x dla x<3
30 maj 14:09
Kacper:
Wzór funkcji z użyciem klamry

f(x)={|x+3|} − jestem lepszy, bo użyłem nawet dwóch
30 maj 14:13
Benny: Ja się tak nie bawię
30 maj 14:14
Kacper:
Benny nudzisz się? Może zadanko?
30 maj 14:15
Benny: Można spróbować
30 maj 14:22