matma
piotr: Zad1. Oblicz 5poczatkowych wyrazów ciagu an =n2−n sporzadz wykres tego ciagu
zad2. Zbadaj monotonicznosc ciagu an =n+2 nad 2n
Prosze o rozwiazanie i pomoc
30 maj 12:51
5-latek: Pytanie do Ciebie
jak będziesz miał rozwiązanie to po co potrzebna Ci pomoc ?
30 maj 15:01
5-latek: zdanie nr 1
Wstawiasz do wzoru ciągu za n =1,2 3 4 5 i liczysz
Zadanie nr 2
Liczysz an+1 i
albo an+1−an>0 to rosnący , <0 to malejący lub =0 to ciag staly
30 maj 15:15
piotr: ja n8e jestem polski tylko z espaniol i n8e za bardzo umiem po polsku, a musze zaliczyc semestr
tutaj 😊
31 maj 02:28
5-latek: No jak musisz to musisz . Wiec
pokój z Tobą
31 maj 08:05
5-latek: No to mamy
a uno = 0
a dos= 2
a tres= 6
a cuatro= 12
a cinco= 20 i np. a ocho= 56
Wykres sobie zrobisz
31 maj 08:31