help help
hello: 1. Janek rzuca dwa razy kostką do gry , a Paweł trzy razy monetą . Co jest bardziej
prawdopodobne : wyrzucenia przez Janka pary liczb ,których iloczyn jest
liczbą parzysta czy otrzymanie przez Pawła co najmniej jednego orła ?
2. Tasujemy dokładnie talię 52 kart i wykładamy kolejno wszystkie karty . Jakie jest
prawdopodobieństwo że najpierw wyłożone będą cztery kiery ?
29 maj 17:40
Kacper:
29 maj 17:45
Janek191:
z.1
Janek
I Ω I = 6
2 = 36
I A I = 3*3 +3*3 + 3*3 = 27
Paweł
I Ω I = 2
3 = 8
I A I = 7
29 maj 17:51