naszkicuj wykres funkcji . i wyznacz zbiór wartości i miejsca zerowego
ulka: y=sin(x+pi6)−2
29 maj 14:59
J:
Rysujesz sinx i przesuwasz o 300 w lewo i 2 w dół
zbiór wartości < −3,−1> ... brak miejsc zerowych
29 maj 15:03
ulka: czyli na wykresie mam zaznaczyć (−3,−1 )?
29 maj 15:04
ulka: potrzebuje rozwiązania dokładnie to musze oddac pani
29 maj 15:07
J:

masz narysować ten wykres .... będzie zawarty pomiędzy prostymi: y = −1 oraz y = −3
tak jak na rysunku, ale trzeba jeszcze przesunąc go o 30
0 w lewo
29 maj 15:08
ulka: oki
29 maj 15:13