calki
Moniczka: Oblicz pole obszaru ograniczonego wykresami funkcji
Y = x+1 , 3y +4 = 2x , 3y +x = 11 i yx=2 x,y > 0
Jeszcze ostatnie zadanko, prosze o pomoc
29 maj 11:00
PW: Zadanie nie jest trudne, ale dużo rachunków.
Zacząć od wyliczenia wierzchołków trójkąta (rozwiązać układy równań):
Po ustaleniu tych wierzchołków A, B i C sprawdzić jak się mają ich położenia względem krzywej
xy = 2, x, y >0. Najlepiej narysować. Potem ustalić punkty wspólne brzegu trójkąta i krzywej.
29 maj 11:30
J:
Albo źle przepisane, albo problem leży gdzie indziej
PW 
to nie całka po trójkącie , tylko pole ograniczone krzywymi,... ale niestety te krzywe nie
ograniczają pola
29 maj 11:35
PW: Zadanie rozumiem dobrze. Nie liczyłem, czy trójkąt i krzywa przecinają się.
29 maj 11:42
J:

źle zrobiłem wykres na kartce ..
jednak ograniczają obszar normalny wzgledem OX
29 maj 11:51