witam wszystkich obecnych , jeśli dał by rade ktoś pomóc z tym zadaniem :(
Jakob_96: Ile jest liczb naturalnych trzycyfrowych , które maja cyfry i są
a) większe od 300 ?
b) mniejsze od 520 ?
c) mniejsze od 458 ?
28 maj 21:54
olekturbo: ktore mają cyfry?
28 maj 21:57
Janek191:
Popraw treść zadania
28 maj 21:59
Jakob_96: , które mają różne cyfry i są
Przepraszam za mój błąd
28 maj 22:02
Martiminiano: a) I jeśli pierwszą cyfrą jest 3 1*9*8=72
II Pierwsza cyfra jest większa od 3. 6*9*8=432
I+II=504
b) I Pierwsza cyfra jest mniejsza od 5 4*9*8=288
II Pierwsza cyfra jest 5 1*1*8=8
I+II=296
c) Spróbuj sam.
28 maj 22:11