matematykaszkolna.pl
studia olekturbo: studia witam. w przyszłym roku piszę maturę. jestem w klasie matematyczno−fizycznej, ale w ogóle nie czuje blusa do fizyki. z matematyki natomiast uważam się za dosyć dobrego i zamierzam z tego przedmiotu oraz z języka angielskiego pisać maturę rozszerzoną. Czy bez fizyki mogę dostać się na jakieś ciekawe studia? Czy moglibyscie mi cos polecic? Pozdrawiam emotka
28 maj 20:21
Braun: Na pewno nie na politechnikę. (Prestiżowe kierunki odpadają bez fizyki)
28 maj 20:30
jakubs: Na AGH wystarczy mieć matematykę lub fizykę emotka Na PK chyba też
28 maj 21:07
Neko: Dopóki studia są państwowe to żadne nie są ciekawe. Jedyne ciekawe to podyplomowe.
28 maj 21:09
52: Nawet jak się dostaniesz na politechnikę dzięki matmie, a pójdziesz na kierunki inne niż matematyka to wszędzie jest fizyka, także tak czy inaczej jesteś skazany na fizykę emotka
28 maj 21:10
Przemysław: Na informatyce nie musi być fizyka.
28 maj 21:20
Braun: Musi, jestem na informatyce na PW mam fizykę. I fizykę musiałem zdawać na poziomie R
28 maj 21:24
52: Prędzej czy później, ale fizyka jest emotka
28 maj 21:30
Przemysław: W wielu miejscach jest ale nie musi być. Przykład: http://www.ii.uj.edu.pl/1st_program_ujednolicony_2014 Może słabo patrzę, ale nie widzę tam fizyki.
28 maj 21:32
Braun: Uniwerek to nie politechnika, jak chcę być inżynierem to musi umieć fizykę emotka
28 maj 21:38
Przemysław: No tak, to jasne. Fizyka w ogóle jest potrzebna i na uniwerkach też jest często Ale on chyba nie wyszczególniał, że chce koniecznie politechnikę?
28 maj 21:40
Przemysław: "to jasne" w sensie, że masz rację, a nie że było dla mnie jasne wcześniej
28 maj 21:41
olekturbo: Myslalem o Informatyce i Ekonometrii na SGGW
28 maj 21:50
Przemysław: To sprawdź jak wygląda rekrutacja i poczytaj ich program studiów: http://www.wzim.sggw.pl/rekrutacja/programy-studiow/
28 maj 22:01
olekturbo: wlasnie tutaj bylbym wolny od fizyki, jednak czytalem negatywne opinie, ze po tym kierunku nie jest sie ani dobrym ekonomistą ani dobrym informatykiem
28 maj 22:02
Metis: Braun możesz mi pomóc z jedynym zadankiem z fizyki? emotka
28 maj 22:09