Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym an,
Pain: Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym an, jeśli:
d) √3n2 − 2n − √3n2 − 1
28 maj 18:39
Pain: Doszedłem do wyniku :
i nie wiem co dalej
28 maj 18:56
5-latek: | | √3n2−2n+√3n2−1 | |
lim n→∞√3n2−2n−√3n2−1* |
| |
| | √3n2−2n+√3n2−1 | |
28 maj 18:57
Pain: A co dalej?
28 maj 19:00
Janek191:
| | − 2 | | 1 | | √3 | |
.... = |
| = − |
| = − |
| |
| | 2 √3 | | √3 | | 3 | |
28 maj 19:01
Pain: Dziekuję serdecznie
28 maj 19:13
Janek191:
Jak można liczyć granice, jeżeli nie umie się dodawać ?
28 maj 19:18