Pomocy
monika23443: Liczby 2x−2 , x2 , 4x−2 tworzą w podanej kolejności ciąg arytmetyczny . Wyznacz x oraz oblicz
kolejne wyrazy tego ciągu .
28 maj 11:12
J:
może wreszcie coś od siebie ?
28 maj 11:21
xyz: J, z tego co wiem, to jest forum, na którym można uzyskać dobrowolną pomoc...zatem nikt nie
rozkazuje Ci odpowiadać, jeśli nie masz czasu tudzież ochoty.
28 maj 11:43
J:
przeczytaj uważnie tytuł postu i to co sam napisałeś ..... pomoc
wysyłanie gotowców, zwłaszcz komuś, kto nawet nie próbuje nic zrobić sam,
jest tylko dla niego krzywdzące.
28 maj 11:47
olekturbo: 4x−2−x2=x2−2x+2
28 maj 21:54
olekturbo: 2x
2−6x+4 = 0
Δ = 36 − 32 = 4
√Δ = 2
28 maj 21:55