witam wszystkim , jeśli ktoś by mógł spróbować zrobić to zadanie:(
Jakob_96: 7. Z pudełka , w którym jest 7 losów wygrywających i 3 puste , wyciągamy trzy losy . Oblicz
prawdopodobieństwo tego , że otrzymały co najmniej jeden wygrywający .
8 .Do zestawu danych 5.6.6.8.12 dopisz taką liczbę x , aby
a) mediana zestawu była równa 7
b) średnia zestawu byłą równa 6
27 maj 21:51
Jakob_96: dałby rade ktoś mi pomóc to zrobić był bym bardzo wdzięczny
27 maj 22:05
bibi: | | | | 8*9*10 | |
7. |Ω| = | = |
| = 120 |
| | | 2*3 | |
A − zd.: co najmniej 1 los wygrywający
A
' − zd: żaden los nie jest wygrywający
| | 119 | |
P(A) = 1 − P(A') = |
| |
| | 120 | |
27 maj 22:12
bibi: 8.
37 + x = 36
x = −1
27 maj 22:18