matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
aaddaa:
jezeli drugi wyraz ciagu geometrycznego (a
n
) jest rowny 1 a trzeci wyraz jest rowny
√
3
−
√
2
to ile jest rowny pierwszy wyraz tego ciagu?
5 gru 16:14
kaz:
a
2
=1 a
3
=
√
3
−
√
2
a
1
=? a
2
2
=a
1
*a
3
a
2
2
1
a
1
=
=
=
√
3
+
√
2
a
3
√
3
−
√
2
5 gru 17:01