matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pole obszaru (całki)
Andrzej:
Oblicz pole obszaru płaskiego ograniczonego krzywymi: x
2
+y
2
=2y ⇒ x
2
+(y−1)
2
=2
2
x
2
+y
2
=4y ⇒ x
2
+(y−2)
2
=1 y=x y=
√
3
x Powyżej rysunek obszaru
27 maj 21:28
Bogdan:
trzeba poprawić
27 maj 21:35