witam wszystkim , jeśli ktoś by mógł spróbować zrobić to zadanie:(
Jakob_96: 2 Z pudełka , w którym są 2 kule białe i 3 czarne , losujemy cztery razy po jednej kuli ze
zwracaniem . Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania najpierw kuli czarnej , a potem trzech kul
białych .
27 maj 21:26
całkowy:
∫arctg(4x)dx
| | 4x | |
zrobiłem przez części u=arctg(4x) u'= |
| v'=1 v=x |
| | x2+1 | |
| | xdx | |
=xarctg(4x)−4∫ |
| = t=x2+1 dt/2=xdx |
| | x2+1 | |
| | dt | |
=xarctg(4x)−2∫ |
| =xarctg(4x)−2ln|t|+C=xarctg(4x)−2ln|x2+1|+C |
| | t | |
w odpowiedzi
| | 1 | |
xarctg(4x)− |
| ln|16x2+1|+C ? |
| | 8 | |
27 maj 21:29
J:
IΩI = 5*4*3*2
IAI = 3*2*2*2
27 maj 21:29
całkowy:
@J zobaczy na moją całkę ?
27 maj 21:32
J:
| | 4 | |
co do całki..u' = |
| |
| | 16x2 + 1 | |
27 maj 21:33
całkowy:
Ok, dziękuję Ci bardzo !
27 maj 21:35
Jakob_96: a dałbyś rade zrobił przez prawdopodobieństwo ?
27 maj 21:35
J:
nie rozumiem pytania ?
27 maj 21:39
Jakob_96: dobra nie ważne juz
27 maj 21:44