ex | ||
f'y = | ||
1+y |
−ex | ||
f"yy = | ||
(1+y)2 |
ex | ||
f"xy = f"yx = | ||
(1+y) |
ex | ||
II wyraz: df = exln(1+y)(x−0) + | (y−0) | |
1=y |
e0 | ||
df(0,0) = e0ln1x + | y = y | |
1 |
ex | ex | |||
III wyraz: d2f = exln(1+y)(x−0)2 + 2* | *(x−0)(y−0) − | (y−0)2 | ||
1+y | (1+y)2 |
e0 | e0 | |||
d2(0,0) = e0ln1(x2 + 2 | xy − | y2 = 2xy − y2 | ||
1 | 1 |
1 | 1 | 2xy − y2 | y(2x−y) | |||||
z(x,y) = 0 + | *y + | (2xy−y2) = y − | = y − | |||||
1! | 2! | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |