funkcja log
Janusz9710: dana jest funkcja f(x)=log2(x−k)
a) Dla jakiego k dziedziną funkcji jest zbiór (6;∞)
b)dla jakiego k punkt (6,−1) należy do wykresu funkcji?
27 maj 21:02
Piotr:
a ) dla k = 6
b ) log2 (6−k) = −1 wyznacz k
27 maj 21:05
J:
a) k = 6
b) log2(6 − k) = − 1 ⇔ 2−1 = 6 − k .. i oblicz k
27 maj 21:06
Janusz9710: To a rozumiem, bo ta funkcja jest przesunięta o 6 w prawo, ale wlaśni nie wiem jak wyznaczyc
k..
27 maj 21:08
Janusz9710: okok
27 maj 21:09
Janusz9710: Dziękuje wam bardzo
27 maj 21:14