Pomocy
Martyna: Wsród podanych funkcji wskaż funkce liniową
f(x)=6
G(x)=−1/2+2
h(x)=3x2−1
27 maj 19:14
J:
f(x) = 6
| | 3 | | 1 | |
g(x) = |
| ( albo : g(x) = − |
| x +2 ) , bo chyba źle przepisane |
| | 2 | | 2 | |
27 maj 19:16
Martyna: G(x)=− 1/x +2
27 maj 19:19
Martyna: tak powinno być
27 maj 19:19
J:
to tylko: f(x) = 6
27 maj 19:20
Martyna: CZyli która odpowiedź
27 maj 19:28
J:
nie widzisz ? ... pierwsza
27 maj 19:28
Janek191:
Funkcja liniowa: y = a x + b lub y = b
Funkcja kwadratowa: y = a x
2 + b x + c lub y = a x
2 + c lub y = a x
2 + b x
| | a x + b | |
Funkcja homograficzna: y = |
| plus założenia |
| | c x + d | |
27 maj 19:30
Martyna: okej dzięki
27 maj 19:30
J:
a czemu Janku pominąłeś: y = ax2 ?
27 maj 19:32
Janek191:
Gdzieś się zapodziała
27 maj 19:34
J:
a szkoda, bo bazowa
27 maj 19:34