matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaaa:
Jakie jest prawdobodobieńśtwo wylosowanie 4 kart z samochodami, jeśli wszystkich kart jest 40 i w nich są tylko 4 karty z samochodem. Reszta to puste karty.
27 maj 17:54
aaaa:
?
27 maj 18:48
J:
IΩI = 40*39*38*37 IAI = 4*3*2*1
IAI
P(A) =
IΩI
27 maj 18:54