geo analityczna
xyz: | | (y2−y1) | |
Pomoze mi ktos to obliczyc? Ze wzoru y−y1= |
| *(x−x1). |
| | (x2−x1) | |
A=(2,2;−0.5)
B=(1,2;−1,5)
27 maj 13:43
J:
to równanie prostej przechodzącej przez punkty A i B .. podstaw współrzędne punktów
27 maj 13:46
xyz: Wiem. Prosze o pomoc przy obliczeniu, wyraznie napisalam
27 maj 13:48
J:
masz problem , aby wykonać działanie: − 1,5 − ( − 0,5 ) = .. ?
27 maj 13:50
xyz: Owszem, mam. dlatego prosze o pomoc? Po prostu poglubilam sie.
Wyszlo mi y=1x−2,7 i nie wiem co dalej
27 maj 13:53
J:
i to jest szukana prosta: y = x − 2,7 .... koniec
27 maj 14:01
xyz: Rozumiem. DIekuje
27 maj 14:04