matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podprzestrzen liniowa
qqq:
1.czy zbior V = { (x,y,z) ∊ R
3
, xy=0 } jest podprzestrzenia liniowa w R
3
27 maj 10:58
PW:
u = (1, 0, 5) ∊ V v = (0, 1, 5) ∊ V u + v = (1, 1, 10) nie należy do V
27 maj 11:04