całka nieoznaczona problem
iza: Witam , potrzebuje rozwiązania całki nieoznaczonej 2x(3−5x2)8.
Z góry Dziękuje.
26 maj 22:06
52: a tu podstawienie
3−5x2=t
nie wystarczy ?
26 maj 22:08
Mila:
3−5x
2=t
−10xdx=dt
| −1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫t8 dt=− |
| * |
| t9 =− |
| (3−5x2)9+C |
| 5 | | 5 | | 9 | | 45 | |
26 maj 22:12
52: Tak jak myślałem

Witaj
Mila
26 maj 22:13
Mila:
Przecież jesteś chyba na bieżąco z tym problemem.
26 maj 22:15
52: Tak, ale nie zawsze się udaje
26 maj 22:17
Mila:
Jak leci?
26 maj 22:19
52: Powoli do przodu, muszę jedno kolokwium poprawić, bo nie zaliczyłem a tak to jest w porządku
jest szansa na 5 z rachunku prawdopodobieństwa

póki co mam 4

Ważne by wszystko pozaliczać i mieć jakąś wiedzę na dany temat

Pani pewnie teraz ma więcej czasu, jak maturzyści odeszli...
26 maj 22:21
Mila:
To gratuluję, co masz do poprawienia?
26 maj 22:25
52: Teorię Systemów z takim dziwnym Panem.
26 maj 22:26
Mila:
To chyba trudne? Powodzenia.
26 maj 22:35
52: Właśnie łatwe

Nie wiem co temu Panu się nie spodobało w moich odpowiedziach... trudno.
Pójdę na konsultacje to wyjaśnię i poprawię
26 maj 22:37
iza: Dzięki ogromne
27 maj 18:29
Mila:
27 maj 18:30