matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dany jest
Mała:
Dany jest trójkąt prostokątny o przyprostokątnych a i b oraz przeciwprostokątnej c.oblicz brakujący bok a=3 pierwiastki z 2 , c=3 pierwiastki z 5
26 maj 19:01
Janek191:
a
2
+ b
2
= c
2
Podstaw za a i za c i oblicz b
26 maj 19:33