matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz parametr m....
mat:
Wyznacz parametr m, tab aby reszta z dzielenia wielomianu W(x) = x
4
− 3x
3
+ 20x + logm przez x+2 była równa (−1).
5 gru 14:56
kaz:
W(−2)=−1=logm⇒m=10
−1
=0,1
5 gru 15:00