matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOGARYTMY
Tak:
x = log 8 27 log 5 100 − 2 log 5 2 log 3
1
12
+ log 3
14
15
26 maj 13:39
J:
log
5
100 − log
5
4 = log
5
25 = 2
1
1
3) = log
3
(
*
) = ... i dalej sam
12
15
26 maj 13:43
J:
1
14
w nawiasie:
*
12
15
26 maj 13:46
Tak:
Dziękuję.
26 maj 13:52