Oblicz x
Rycek: Log(indeks dolny 4) X=log(ind.dol. 8) 27
26 maj 13:39
Benny: x>0
log
4x=log
827
log
22x=log
2327
log
2√x=log
23√27
√x=3
x=9
26 maj 13:41
Dziadek Mróz:
log
4(x) = log
8(27)
| log2(x) | | log2(27) | |
| = |
| |
| log2(4) | | log2(8) | |
| log2(x) | | log2(27) | |
| = |
| |
| log2(22) | | log2(23) | |
| log2(x) | | log2(27) | |
| = |
| |
| 2log2(2) | | 3log2(2) | |
| log2(x) | | log2(27) | |
| = |
| || *2 |
| 2 | | 3 | |
log
2(x) = log
2(27
2/3)
x = 27
2/3
x =
3√272 =
3√27 *
3√27 = 3 * 3 = 9
26 maj 16:03
Hugo: 
Dziadko py?
26 maj 16:05
Dziadek Mróz:
py
26 maj 16:06