matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
dla Klaudii:
a+b+c = 12 ⇒ c = 12 − a − b c−b = b−a
c−28
= {b+4}{a}
b+4
12 − a − b −b = b − a 3b = 12 b = 4
12−a−4−28
={8}{a}
8
−20−a
={8}{a}
8
a(−20−a) = 64 −a
2
−20a − 64 = 0 a
2
+20a+64=0
25 maj 22:47
Eta:
Podaj pełną treść zadania
25 maj 22:48