matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rowniane kwadratowe
Warchlak:
1
1
k
2
− 4
[k] +15 = 0
3
2
nie wiem co zrobić z tą wartością bezwzględną
25 maj 21:52
ICSP:
Podstawienie t = |x| sprowadza twoje równanie do równania kwadratowego:
1
9
t
2
−
t + 15 = 0
3
2
25 maj 23:04