Całka
Marcin: Oblicz całkę
r * √ 9 − r2 dr
25 maj 20:07
ICSP: Podstawienie t = 9 − r2
25 maj 20:08
Marcin: a co wtedy stanie się z samym r?
25 maj 20:10
ICSP: zostanie zjedzone razem z dr przez chciwe dt
25 maj 20:10
Marcin: Już próbuję to zrobić
25 maj 20:14
Marcin: mógłbym prosić o wynik?
25 maj 20:35
25 maj 20:38
Marcin: hmm mnie wychodzi −
16 na początku
25 maj 20:40
Marcin: przy podstawianiu dr = d t −2r ?
25 maj 20:41
ICSP:
nie zgubiłeś tej 2 ?
25 maj 20:41
25 maj 20:42
25 maj 20:43
ICSP: 
i dostajesz całkę
| | 1 | | 1 | | 2 | |
− |
| ∫ √t dt = − |
| * |
| * t3/2 + C = ... |
| | 2 | | 2 | | 3 | |
25 maj 20:43
Marcin: | | 1 | |
a całka z √t = |
| t3/2 ? |
| | 3 | |
25 maj 20:45
25 maj 20:46
Marcin: √t to inaczej t
1/2 czyli ... o kurczę, racja... dodawałem 2+1 i mi wychodziło 3 zamiast
Bardzo Ci dziękuję
25 maj 20:48