narysuj wykres funkcji
Kasia: Narysuj wykres funkcji f(x) oraz wykresy funkcji g i określ wektor przesunięcia.
a) g(x)= f(x)+2
b) g(x)= f(x−3)
c) g(x)=f(x+5)−4
25 maj 19:30
5-latek: a f(x)= ?
25 maj 19:32
Ewcia: f(x)= |x|
25 maj 19:37
5-latek:

Kasia , Ewcia wiec która potrzebuje pomocy ?
czarny to f(x)=|x|
a)g(x)=f(x)+2 to g(x)=|x|+2 (czerwony
czyli wykres f(x) przesuwamy o dwie jednostli w gore po osi OY czyli wektor przesuniecia [ 0
2]
25 maj 19:56
Kasia: Dzięki za to jedno chociaż
26 maj 12:15
J:

b) g(x) = Ix − 3I
26 maj 12:25
J:
ostatnie sama ... g(x) = Ix + 5I − 4 ... narysuj: y = Ix+5I i przesuń o 4 w dół
26 maj 12:26
Ewcia: Dziękuje Ci Bardzo
26 maj 12:35