matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij, że...
anna:
sin(α+β) − sin(α−β)
= − ctgα
cos(α+β)−cos(α−β)
2α
2β
2cos
* sin
2
2
L=
2α
2β
2cos
* cos
2
2
2cosα * sinβ
L=
2cosα * cosβ
sinβ
L=
cosβ
GDZIE POPEŁNIŁAM BŁĄD?
25 maj 15:45
J:
zły wzór w mianowniku
25 maj 15:52
anna:
ale ze mnie gapa, dzięki wielki!
25 maj 16:05