matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sporządż wykres i opisz własności
ja:
f(x)=(−8)/x +2
25 maj 09:49
J:
Dziedzina: R/{0} Asymptoty: pionowa : x = 0 , pozioma: y = 2 M.zerowe: x = 4 Zbiór wartości: (−
∞
,+
∞
) F rosnąca dla x ∊ (−
∞
,0) U (0,+
∞
)
25 maj 09:54
J:
Poprawka ... Zbiór wartości: (−
∞
,2) U (2,+
∞
)
25 maj 09:55
ja:
jak to jest policzone
25 maj 09:58
J:
−8
rysujesz funkcję: y =
i przesuwasz o 2 do góry
x
−8
Miejsce zerowe ... rozwiązujesz równanie:
+ 2 = 0
x
25 maj 10:03