Logarytm pierwiasta
ja: Proszę o pomoc w obliczeniu log√3 25 podzielić log√3 0,008
oraz ln e7−log296+log23
Barzdo prszę o pomoc
24 maj 23:53
ja: proszę o pomoc
25 maj 10:26
J:
a co jest w podstawie ?
25 maj 10:26
ja: w liczniku i mianowniku pierwiastek z 3
25 maj 10:29
J:
2) =7lne + log2(3/96) = 7 + log2(1/32) = 7 − 5 = 2
25 maj 10:30
J:
| | 3log325 | | 6log35 | |
1) = |
| = |
| = − 2 |
| | 3log3(1/5) | | −3log35 | |
25 maj 10:34
J:
1) źle ... zaraz Ci napiszę ..
25 maj 10:36
ja: Dziękuję
25 maj 10:37
ja: Dziękuję
25 maj 10:38
J:
| | 3log325 | | 6log35 | | 6log35 | | 2 | |
1) = |
| = |
| = |
| = − |
| |
| | 3log3(8/1000) | | 3log35−3 | | −9log35 | | 3 | |
25 maj 10:42
ja: jeszcze raz dziękuję.
25 maj 11:07
ja: tylko nie rozumien czemu w mianowniku jest 5−3?
25 maj 11:11
J:
| 8 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = 5−3 |
| 1000 | | 125 | | 53 | |
25 maj 11:17
ja: rozumiem

i znówdziękuję
25 maj 11:19