matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji trygonometrycznej
grzywkens:
5
y =
sin
3
2x
Pomógłby ktoś zrobić? Jutro ostatni sprawdzian w tym roku
24 maj 22:24
Mila:
5
−5*3sin
2
(2x)*cos(2x)*2
(
)'=
=
sin
3
(2x)
sin
6
(2x)
−30sin
2
(2x)*cos(2x)
=
sin
6
(2x)
24 maj 22:36