funkcja kw.
Er: zad 1
Suma odwrotności miejsc zerowych funkcji f(x)=12x2 − √10x + √5 jest równa
A. 2√10
B. √1020
C. √2
D. −√2
zad 2
Określ liczbę rozwiązań równania x2 + (m−1)x + m − 1 =0 w zależności od wartości parametru m.
24 maj 21:40
5-latek: Zadanie nr 2
Δ<0 to roziwazan .....
Δ=0 to ....ile rozwazan ?
Δ>0 to ile rozwiaan ?
zadanie nr 1 to wzory Vietea
| 1 | | 1 | |
| + |
| = teraz sprowadzamy to do ws[polnego mianownika |
| x1 | | x2 | |
| | x2+x1 | |
= |
| = zobacz na wzory i policz |
| | x1*x2 | |
24 maj 21:49
Ja: | | 1 | | 1 | |
1)policz m zerowe i liczysz |
| + |
| |
| | x1 | | x2 | |
2)Δ<0 brak Δ=0 1 m zeroweΔ>0 dwa m zerowe
24 maj 21:50
5-latek: Co prawda w zadaniu nr 1 przyjelismy na wiare ze te miejsca zerowe istnieja ale to nalezaloby
sprawdzić czy one istnieja czyli Δ≥0
24 maj 22:00
Eta:
"na wiarę" to niejeden ślubował ! i co? ...
24 maj 22:18
5-latek: lub niejedna !
Wiem cos o tym
24 maj 22:20
Mila:
| | 1 | |
1) Δ=10−4* |
| *√5=10=2√5>0 |
| | 2 | |
x
1+x
2=2
√10
x
1*x
2=2
√5
24 maj 22:26
antek: .
24 maj 22:36
ryś: zad 2
25 maj 19:27