matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
M:
rozwiąż graficznie układ równań
⎧
y=
1
2
x
2
⎩
x+y=4
24 maj 21:14
Mila:
1
y=
x
2
2
y=−x+4 Rysujesz wykresy obu funkcji. Odczytujesz współrzędnie punktów przecięcia. A: x=2 i y=2 B: x=−4 i y=8
24 maj 21:26