Jak obliczyć z tego średnią arytmetyczna?
Panix: Jak obliczyć z tego średnią arytmetyczna?
ilosc poprawkowych egzaminów; 0 1 2 3 4 5 6
ilosc studentów poprawiajacych ; 6 7 6 9 8 3 0
Dla cechy X (ilosc poprawkowych egzaminów studenta) wyznacz wartosci
parametrów:
m(x) − srednia arytmetyczna
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
24 maj 19:12
Panix: hm?
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
24 maj 23:11
rolski: tutaj wystarczy szereg rozdzielczy prosty − a nastepnie wystarczy spojrzyc w tablice i
podstawic wzorow
25 maj 12:41
m: .
25 maj 12:43
PW: Jak widzę takie określenia "szereg rozdzielczy prosty", to domyślam się, że gałąź nauki
uprawiana przez twórcę nazywa się "definicjonizm".
25 maj 17:24
Janek191:
Może tak
_
| | 0*6 + 1*7 + 2*6 + 3*9 + 4*8 + 5*3 + 6*0 | |
X = |
| = |
| | 0 + 1 + 3 + 4 + 5 + 6 | |
25 maj 17:34
Panix: Czemu dzielone przez liczbe egzaminów a nie studentów?
26 maj 18:39
Janek191:
Pomyłka .
26 maj 18:43
Panix: ktoś pomoże z obliczeniem momentu centralnego dla drugiego stopnia czyli odchylenia
standardowego? Wyvhodzi mi wielki wynik a wedlug mnie powinien być mały
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
26 maj 18:58
Panix: Już sobie poradziłem lecz terraz mam problem z rozstępem. Co będzie moje max a co moje min?
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
26 maj 20:20