Oblicz pochodna funkcji f(x)=
Bartuś: | | 4 | |
Oblicz pochodna funkcji f(x)= |
| |
| | x2+2x+2 | |
24 maj 18:06
24 maj 18:08
Bartuś: a czy z ('' prim ) 4'' nie powstaje 0 i wtedy U{ (4)' * x2+2x+2 − (x2+2x+2)' − 4 }{
(x2+2x+2)2 }
24 maj 18:12
Bartuś: juz wiem wiem dzieki xD
24 maj 18:13
24 maj 18:14
Mariusz: | | C | | f'(x) | |
( |
| )'=−C |
| |
| | f(x) | | (f(x))2 | |
24 maj 19:48
J:
| | 1 | |
trafna uwaga ... kolega ledzeppelin20 chciał zapewne napisać = C*( |
| )'  |
| | f(x) | |
24 maj 20:06