wykaż
Ewelonka : Wykaż że jeżeli w trapezie abcd zachpdzą róności bc = cd=ad to przekątna tego trapezu zawiera
sie w dwusiecznej jego kąta ostrego
24 maj 17:59
Kacper:
Rysunek zrób i zobaczysz
24 maj 18:03
Ewelonka : Kolego pomóż,bo nie ogarniam
24 maj 18:18
Ewelonka : tylko jak to uzasadnić, rysować umiem
24 maj 18:19
Ewelonka : czy tu chodzi o kwadrat czy co ...
24 maj 18:27
ja ogarniam:

γ = 90 − α
δ = 90 − γ = 90 − 90 + α = α
δ = α
24 maj 18:36
Ewelonka : Dzięki Ci

mam ogromny dług
24 maj 18:38
ja ogarniam:
a jak go chcesz spłacić?
24 maj 18:38
ja ogarniam:
bo coś chyba potrafisz
24 maj 18:40
Ewelonka : hehe

masz jakieś zadanko
24 maj 18:41
Ewelonka : jak mam zaćmę na głowie to nic mi nie wychodzi, więc zależy od dnia ...
24 maj 18:42