funkcja wykładnicza
wojtek : Nie wiem jak mam to zacząć. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi wytłumaczył a resztę spróbuję zrobić
sam. Z góry dziękuję za pomoc
[(31−√2)1−√2 −1]−1
24 maj 17:39
===:
... chyba ten zapis jest do bani −
24 maj 17:50
wojtek : [(31−√2)1−√2 −1]−1
24 maj 17:52
ledzeppelin20: (31 − √2)1 − √2= 35 − 2√2
24 maj 18:03
24 maj 18:05
wojtek : ledzeppelin20 jesli kozystales ze wzoru skroconego mnozenia to jest to chyba zle
24 maj 18:06
Ewelonka : (31−2−1)−1=(3−1−1)−1=(−2/3)−1=−3/2
24 maj 18:07
pigor: ..., tu nic ciekawego nie warto robić chyba,
że pomyliłeś się, bo było jedno 1+√2 zamiast 1−√2
24 maj 18:08
wojtek : Ewelonka popraw zapis bo jest dobry wynik ale nie jest czytelnie zapisany
24 maj 18:09
Ewelonka : dla takiej opcji zrobiłam
24 maj 18:10
ledzeppelin20: przemnóz sobie (1−√2)(1−√2) to zobaczysz ze to rowna sie 5 − 2√2
24 maj 18:11
Ewelonka : nie wymagaj zbyt dużo kolego, przypatrz się
24 maj 18:12
wojtek : ledzeppelin 20 jak do tego doszedles ze wzoru skroconego mnozenia
24 maj 18:12
ledzeppelin20: tu nie ma nigdzie wzoru skróconego mnożenia
24 maj 18:13
wojtek : Git dobra szczaiłem juz git Dziekuje ledzeppelin 20
24 maj 18:16
Ewelonka : (1−√2)*(1−√2)= 1−2√2+2=3−2√2
24 maj 18:16
wojtek : nie pomylilem sie zapisem
24 maj 18:16
ledzeppelin20: racja moj blad , tam powinno byc 3 − 2√2
24 maj 18:19
wojtek : jeszcze raz cos takiego [(31−√2)1+√2−1]−1
To jest Poprawny zapisz Pszepraszam sam sie juz motam
24 maj 18:20
ledzeppelin20: teraz dopiero masz wzor skroconego mnozenia
24 maj 18:20
Mila:
Sprawdź zapis.
24 maj 18:21
wojtek : Doszedłem juz do czegoś takiego 3
−3−2√2+1 i czy to juz koniec
24 maj 18:22
24 maj 18:22
Mila:
| | 1 | |
(31−√2)1+√2=31−2=3−1= |
| |
| | 3 | |
| | 1 | | 2 | | 3 | |
( |
| −1)−1=(− |
| )−1=− |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | |
24 maj 18:24
wojtek : Dziekuje zaczaiłem Mila
24 maj 18:28
Mila:
24 maj 18:48