ciagi
patrycjaxx: W ciagu geometrycznym a3=4 i a5=1, wyznacz a i q, wzor ogolny ciagu, a10=... i s6 dla ciagu
malejacego
24 maj 16:13
Janek191:
Skorzystaj z wzoru
an = a1*qn−1
24 maj 16:14
justysiekk: A rozwiaze ktos cale zadanie dokladnie?
24 maj 16:19
Janek191:
To ile masz imion ?
24 maj 16:20
Eta:
Tyle, co zadań do rozwiązania
24 maj 16:20
justysiekk: Nie ja dodaje te zadania tylko przygotowuje sie rowniez do testu wiec chce to zrozumiec, robie
sama a jak mam siebie sprawdzic?
24 maj 16:23
Janek191:
Napisz rozwiązanie, a ktoś Ci je sprawdzi
24 maj 16:24