ciag
klaudiask11: Dla jakiego x ciąg jest geometryczny? −8,4,x+1
24 maj 16:06
Eta:
42=−8(x+1) ⇒ x=........
24 maj 16:07
patrycjaxx: A cale rozwiazanie?
24 maj 16:16
Eta:
Kawę i szarlotkę też Ci podrzucić?
24 maj 16:19
patrycjaxx: Ja podrzuce
24 maj 16:21
Eta:
Masz "leniu" :
16=−8x−8 ⇒ −8x=24 ⇒ x= −3
Kawa ma być ......z czekoladą i szarlotka "królewska"
24 maj 16:23
klaudiask11: Czyli mam obliczyc x i zadanie gotowe zgadza sie?
24 maj 16:25
Eta:
No i gdzie ta obiecana kawa?
24 maj 16:29
patrycjaxx: Opole
24 maj 16:31
Eta:
24 maj 16:33