matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę
daro:
f(x)=
1+(5lnx)
x
24 maj 15:41
Janek191:
x > 0
24 maj 15:44
daro:
wlasnie też mi sie tak wydaje ale na wolfram alpha pokazuje ze x∊R\0
24 maj 15:48
Saizou :
i co mówi wolfram
http://www.wolframalpha.com/input/?i=domain+of+%28x%29%3D%281%2B5ln%28x%29%29%2Fx&lk=4&num=1
że {x∊R: x>0}
24 maj 15:51
ICSP:
"pokazuje" ? Co rozumiesz przez to słowo?
24 maj 15:52