matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Mateusz:
rozwiąż równanie
(2x−3)
2
= x(x−3)
4
wyszlo mi że 0=9 czyli rowanie sprzeczne czy ja coś źle zrobiłem?
24 maj 12:13
Mateusz:
* 0=−9
24 maj 12:14
J:
tak, to jest równanie sprzeczne
24 maj 12:21