co znaczą te symbole?
Panix: Mam następujące zadaniam czy ktoś mógłby powiedzieć co poszczególne litery na dole znaczą?
Wiem np że Q to kwartyle. Zdaje sobie sprawe że każdy może oznaczyć inaczej ale w książkach są
pewnie jakieś wyznaczone symbole i może ktoś mi pomoże je rozszyfrować
Wsród grupy studentów pierwszego roku pewnej uczelni wyzszej przeprowadzono
ankiete. Studentów zapytano z ilu egzaminów w roku akademickim
musieli zdawac egzamin poprawkowy. W ponizszej tabeli zostały zebrane odpowiedzi
studentów.
ilosc poprawkowych egzaminów 0 1 2 3 4 5 6
ilosc studentów poprawiajacych 6 7 6 9 8 3 0
omega − zbiór studentów, S − ilosc poprawkowych egzaminów
X : omega −>S, X(w) = n <−> student w poprawiał n egzaminów.
Dla cechy X (ilosc poprawkowych egzaminów studenta) wyznacz wartosci
parametrów:
m1(X), M(X), D(X), r(X), Q1(X), Q3(X), Q(X), m2(X), μ1(X), μ2(X), S(X),
d(X), V1(X), V2(X), V3(X).
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
24 maj 01:56